Botón ApuntarmeAgulles de Santa Águeda
domingo, 25 de noviembre de 2018 

Agulles de Santa Águeda

El recorregut té un sector senderista, però també creua d’un costat a l’altre una gran cresta escarpada de rodé, terreny sense senyalització homologada i molt irregular en el que haurem d’utilitzar frequentement les mans per trepar i destrepar, amb un parell de pasos no aptes per a persones amb vertigen o sense cap experiència en trepades o escalada (encara que no requereixen de material específic). He preparat dues alternatives, diferenciades per l’extensió de la part més senderista.

La ruta mes exigent (ruta 1) són uns 10 km, amb uns 600 m de desnivell té una durada d’entre 5 i 6 hores, en funció del ritme i parades que efectuem. Ix des de la part mes baixa de la serra, al costat de la carretera que puja al desert de les Palmes (CV-147, km 15,1, nomes creuar l’autopista) on es poden deixar els cotxes. Al poc d’iniciar la marxa comença l’ascensió per la pronunciada vessant sud de La Comba (414 m) per arribar després a l’Agullot (538 m), des d’on es recorre el cordal en direcció sud-oest nord-est la part més alta de les Agulles, la més tècnica de la travessa. Després d’un pronunciat descens, el cordal esdevé una suau loma, fins que trobem una marcada senda, des d’on baixarem cap al sud-oest pel barranc dels Covarxos primer i el barranc de les Agulles després, fins arribar al punt de partida. Punt inici Ruta 1 - https://goo.gl/maps/YPqNiQ4W8mp

La ruta alternativa  són uns 5,3 km amb uns 300 m de desnivell, i dura unes 3 hores. Ix a l’inici  del camí del Miravet (desviament de la carretera del Desert al km 11,2) on es deixen els cotes, des d’on pugem directament a l’Agulló (estalvia l’ascens de la Comba), a partir del qual comparteix el recorregut més tècnic de la ruta anterior, fins arribar al punt on s’abandona el cordal, per iniciar el descens per senda, en aquest cas cap el barranc de Miravet, fins el camí, i des d’ací cap els cotxes, o si encara tenim ganes, fins a la font de Roc i tornada (2,7 km més). Punt inici Ruta 2https://goo.gl/maps/sDtQch3iEMF2

Dinar. Hi ha possibilitat de dinar en un bar restaurant, tots junts o per grup segons la ruta elegida. Per tal que el grup de la ruta 1 puga dinar a una hora prudent, ha d’eixir a les 9 del punt d’inici. El grup que faça la ruta 2 pot anar mes relaxat. Si confirmeu prompte es pot encarregar una paella.
És important dur aigua i alguna cosa per reposar energies, especialment per al grup de la ruta 1.

A tindre en compte. Per les característiques de la travessa i la composició de la roca (rodé) aquest recorregut pot ser bastant perillós si la roca està mullada, pel que es suspendrà l’eixida si la meteo preveu plutja.

COORDINADORPer confirmar l’assistència i el dinar, contacteu amb Armand en acongost&gmail.com telèfon 609 490 381.

- Oratge a Benicàssim (predicció a 14 dies)

Recorda que en participar en qualsevol activitat del CIM, declares la teua assumpció de responsabilitat.
<Llistat de totes les Activitats del CIM>
Compartir