Multiactivitat en Montrebei. Kayak-Ferrada i SenderismeBotón Apuntarme
Divendres 1, al diumenge 3 de juny de 2018 

MULTIACTIVITAT EN MONTREBEI - COMARCA DELA RIBAGORZA (ARAGÓ)

ACTIVITATS DE "KAYAK-FERRATA" I "SENDERISME"

DATES: del divendres 1 de juny (arribada vesprada/nit) al diumenge 3 de juny
PREUS:

 • OPCIÓ “KAYAK – FERRATA”: 117€

  INCLOU: Alberg/Refugi (1 A/D, 1 MP). Dinar en el Centre d'interpretació de Viacamp. Lloguer del KAYAK tot el dia (inclou jupetí salvavides, borsa estanca, bidó hermètic, emissora…).

 • OPCIÓ “SENDERISME”: 86€

  INCLOU: Alberg/Refugi (1 A/D, 1 MP). Dinar al Centre d'interpretació de Viacamp.

Ingresos al compte del CIM 

RESERVES:

Les places són limitades i s'assignaran per ordre d'ingrés de les quantitats indicades per a cada activitat. Cal fer l'ingrés per a considerar-se inscrit/a. Indicar “OPCIÓ SENDERISME” o “OPCIÓ FERRATA+KAYAK” al resguard de l’ingrés i remetre’l als...

Coordinadores de les activitats

 • OPCIÓ “SENDERISME”: MARIAN PUERTES

  marpuer @ gmail.com (junteu els espais als costats de “@”)

 • OPCIÓ “KAYAK – FERRATA”: PEDRO LASCORZ

  perelasal @ gmail.com (junteu els espais als costats de “@”)
  A TENIR EN COMPTE:

 • Existix la possibilitat de fer permutes de KAYAK’s entre senderistes i ferratistes. Estes permutes es faran a títol personal. Els organitzadors no intervenen en aquesta gestió.
 • Per a l'activitat de les vies ferrates cal comptar amb el preceptiu equip de protecció i seguretat personal així com amb la capacitat d'assumir el nivell tècnic de les vies que s'indica en la ressenya adjunta a la citada activitat.

COM ARRIBAR-HI:

ITINERARI RECOMANAT (Més ràpid): València – Torreblanca (per CV-10) – AP7 Eixir en El Perelló – Rasquera – Mora d’Ebre – Flix – Maials – Fraga – Zaidin – Tamarite – N-230 – Benavarri – Viacamp (Centre d'Interpretació).

Des de Viacamp (N-230) en 40’ (15,8km per pista transitable per a turismes (atenció últim tram, anar a poc a poc) arribarem a Montfalcó.
RUTA Viacamp A l'ALBERG-REFUGIE (F.A.M.) MONTFALCÓ

https://goo.gl/maps/f1clca3junm2

ACTIVITATS:

DIVENDRES 1 DE JUNY:
Arribada a l'alberg i pernocta. El sopar s'ha de fer abans d'arribar a Viacamp donat que no està reservat. Hora màxima d'arribada 22h30’.

DISSABTE 2 DE JUNY: (No oblidar aigua per a la ruta)

OPCIÓ “KAYAK – FERRATA”:

https://deandar.com/pdf/ferratas/teletubbies-o.pdf
https://deandar.com/pdf/ferratas/olmo-soler-o.pdf

Sobre les 10h baixarem a l’embarcador on després d'escoltar unes pautes bàsiques de navegació en KAYAK i seguretat iniciarem el nostre recorregut fluvial per aigües tranquil·les. En uns 20’ arribarem al peu del nostre objectiu en el costat català: vies ferrates “Teletubbies” i “Olmo Soler”. Deixarem els nostres KAYAK’s al peu de les vies i iniciarem l'ascensió amb espectaculars vistes sobre el Congost de Montrebei i el fons blau turquesa de les aigües confinades del Noguera Ribagorçana als nostres peus.
Culminarem l'ascensió, després d'haver encadenat les dues vies ferrates, en l'ermita romànica de la Mare de Deu de la Pertusa (Romànic dels segles XI i XII) germana de la qual visitaren els nostres col·legues de senderisme en la part d'Aragó. Tornarem per la senda de descens als KAYAK’s havent acumulat unes 3h30’ (d'elles, 2h30’ d'ascensió a les ferrates).
Sobre les 14h30’ i després de remar durant 30’ arribarem al embarcador del pont penjant que comunica Aragó i Catalunya, on realitzarem el menjar juntament amb els/as integrants de l'opció de senderisme. Ací, qui ho haja acordat prèviament amb el seu company/a de l'opció de senderisme, podrà permutar la seua plaça de KAYAK i concloure el recorregut canviant les botes pels rems o viceversa.
En cas de permuta, una persona que haja realitzat l'activitat de la “KAYAK - FERRATA” pot recórrer el camí de tornada en la modalitat de senderisme per la ruta de les escales de Montrebei.
Durant el menjar, recordarem als nous incorporats a l'opció KAYAK les nocions bàsiques de navegació. Des d'ací tornarem tranquil·lament (amb una mica de vent sud probablement) cap al embarcador de Montfalcó, pel mateix recorregut que a l'anada.

 OPCIÓ “SENDERISME”:

https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/congost-de-mont-rebei-congost-del-siegue-pasarelas-de-montfalco-en-serra-del-montsec-lleida-y-huesc-22126255

Sobre les 9h eixirem en direcció a l'ermita romànica de Santa Quiteria i Sant Bonifaci (Romànic ribagorçà del segle XI) enclavada, com la seua germana de la part catalana, en una cresta rocosa amb vistes inoblidables sobre el congost que recorrerem després.
Sobre les 10h, ja estarem en la senda que ens conduirà a través del bosc fins a la base de les escales ancorades en la paret d'Aragó del Congost. Es tracta d'una obra, no eximida de polèmica, que es va realitzar per a salvar la dificultat orogràfica que representa la paret vertical que les sustenta i així poder comunicar aquest marge amb el de Catalunya, per la part més estreta del Congost a través d'un pont penjant. Aquest pont el travessarem després de realitzar el descens des del final del tram de les escales.
Una vegada en el costat català, continuarem el nostre camí deixant a la nostra esquerra el embarcador (pontons) al que tornarem a l’hora de dinar. La nostra ruta continua en ascens fins a arribar a l'inici de la senda tallada a pico l'any 82, en un entorn vertiginós on les parets superen els 500m d'altura i s’afonen al fons del llit del Noguera Ribagorçana…
Més tard, arribarem al pont penjant del Barranc de Sant Jaume i continuant pel tram del GR-1 Senda Històrica; finalitzarem el tram d'anada en la zona de pàrquing catalana de La Masieta (bar amb refrigeris).
Haurem recorregut uns 8km en unes 2h30’ i superant 560m en ascens i 463 en descens.
La volta la realitzarem pel mateix camí fins al punt de trobada amb el grup de l'opció “KAYAK - FERRATA” al que esperem arribar sobre les 14h30’ per a dinar tots/es junts. Ací, qui ho haja acordat prèviament amb el seu company/a de l'opció de senderisme, podrà permutar la seua plaça de KAYAK i concloure el recorregut canviant les botes pels rems o viceversa.
Durant el menjar, recordarem als nous incorporats a l'opció KAYAK les nocions bàsiques de navegació.
Des d'ací tornarem travessant de nou el pont penjant i les escales en descens fins a l'alberg de Montfalcó.

DIUMENGE 3 DE JUNY: (No oblidar aigua per a la ruta)

Sobre les 9h ens desplaçarem amb els cotxes al poble abandonat de l’Estall per la pista que condueix a Viacamp. Després de visitar l'estatge de l'últim habitant d'aquesta zona (va viure 25 anys quasi aïllat), seguirem fins al punt de partida de la ruta ornitològica OR-10.
Recorrerem aquest sender fins al Pas de Sant Miguel (1234m) i des d'ací al cim del Montsec de L’Estall o d'Aragó (1331m), havent superat 470m de desnivell en ascens i 25m en descens al llarg de 4,5km durant unes 2h (només anada).
Aquest espectacular mirador sobre el congost de Montrebei ens brinda l'oportunitat de contemplar amb bastant freqüència el vol d'aus que en altres entorns resulten difícils de trobar (veure enllaços adjunts).

http://www.montsecdelestall.com/uploads/docs/RutasOrnitologicas-PanelMontsec3.pdf
http://www.montsecdelestall.com/uploads/docs/RutasOrnitologicas-PanelMontsec4.pdf

Sobre les 14h haurem conclòs el recorregut i iniciarem el retorn cap a casa parant a dinar en el centre d'interpretació de Viacamp, on ens esperen sobre les 14h30’.

Ingresos al compte del CIM  

COORDINADOR: Pedro Lascorz. Contacte al email perelasal (arroba) gmail.com. Per organitzar la llista de participants, la data tope per apuntar-se serà el diumenge 27 de maig, ja que tenim que reservar les piraigues i l'alberg amb temps d'antelació

- Oratge a Viacamp (predicció a 14 díes) - 

Recorda que en participar en qualsevol activitat del CIM, declares la teua assumpció de responsabilitat.
<Llistat de totes les Activitats del CIM>
Compartir