Ferrada de Mondragó - La Val d'UixóBotón Apuntarme
Diumenge 26 de novembre 2017 

 

Ferrada de Mondragó - La Val d'Uixó

Dificultat: K2-K3 (màxima de l’escala: K6)

Eixida: a les 9h des de l’avinguda d’Aragó (Pàrquing monument riuada) o a les 10h en la Font de l’Anoueret de la Vall d’Uixó.

Ruta: Eixida des de València direcció Castelló per la CV-10; arribar a la Vall d’Uixó i creuar la població per a després d’unes quantes corbes per pista accessible a turismes finalitzar a la Font de l’Anoueret (allí deixarem el cotxe).
Enllaç de la ruta des de l’Avinguda d’Aragó.

Font de l’Anoueret.

Des d’ací seguirem el sender PR-CV 164 durant uns 15 minuts. A la nostra esquerra ens eixirà el sender de tornada i un segon sender que va a unes vies d’escalada; nosaltres continuem sense desviar-nos. Seguirem atents fins a trobar una fita a la nostra esquerra que assenyala el sender de pujada a la base de la via ferrada.

L’ascens de la via comença amb una xicoteta trepada per una fàcil canal amb bons agarres i alguna pedra d’ajuda falcada amb adhesiu químic. Amb un flanqueig cap a la nostra esquerra ascendim el segon tram que no arriba als 40m. El tram està molt ben equipat i amb bona disposició de la línia de vida i de les grapes per tal de facilitar la progressió. Una vegada superat, podem gaudir de les vistes de les rodalies: Creu de Ferro, el Puntal de la Font de Cabres, el Puntal d'Artana o el Castell d'Uixó... i la mar al fons.

Ara cal caminar uns 70m pel perfil del lapiaz. Anirem al costat de la vertical de la roca i en sentit Sud-est fins a trobar-nos amb una bretxa on ja es distingeixen els ponts tibetans: un de dos cables i l’altre de sis.

Nosaltres farem el primer pont (el de dos cables) de anada i tornada. Una vegada finalitzada l’anada i tornada del primer pont i estant en l’esmentada bretxa, cal localitzar una pedra que indica el punt de ràpel (cercle verd “fosfo” marcat a la roca). Ací trobarem dues anelles en les que muntar la corda per al descens d’uns 20 metres. El ràpel ens deixa al costat de l’inici del pont tibetà dotat de tres cables de base, dos superiors i un de guia. El travessarem.

Després de l’eixida del pont tibetà i d’haver superat unes quantes grapes més, iniciarem la tornada creuant un pas entre roques i intentarem seguir les marques de color “fosfo” fins a bancals que en descens enllaçarà amb el sender que baixa del cim de Mondragón i d’ací fins a trobar el PR-CV 164 pel que tornarem al cotxe.

Podem dinar a la mateixa Font de l’Anoueret (taules i pot ser que aigua).

MATERIAL MÍNIM: casc, arnés, disipador de ferrades, baga d'ancoratge, descensor ràpel,...

COORDINADOR: Pedro Lascorz. Contacte al email perelasal (arroba) gmail.com.

- Temps Val d'Uixó (predicció a 14 díes) -

Recorda que en participar en qualsevol activitat del CIM, acceptes la seua exempció de responsabilitat.
<Llistat de totes les Activitats del CIM>
Compartir