TransPamir. A colp de pedal  Botón Apuntarme
 26 de març de 2015

TransPamir. A colp de pedal.

 

El Pamir, el gran nus d'Àsia Central. Un altiplà que al mapa sembla recargolar-se, com un gran vòrtex helicoïdal, originant les grans serralades del continent; Karakorum, Hindu Kush, Tian Shan, Kuen Lun. Desert d’altura inabastable, amb llacs i rius d’aigües salobres, paisatges de colors contrastats i silencis purs.
Un nus cultural també, compartit per turcomans i mongols, tadyiks i kirguisos, pobles nòmades i sedentaritzats, i on es poden trobar mesquites vora les runes d’antigues stupes.
Començarem viatge recorrent valls àrides entre cims platejats de neu, rememorant la part més dura de la ruta de la seda, una terra esquerpa, que s’enfila per colls que ultrapassen els cinc mil metres, un regne de pedra i praderies on els kirguisos mouen les seues yurtes darrere del ramats.
Resseguirem després la ribera del riu Wakkam, un estret corredor de fertilitat en la frontera afgana. I entre albercoquers i camps de blat, regats per les aigües de desgel de les glaceres, farem camí fins Khorog, la nostra destinació final.

 

Será en alguno de los locales habituales, aún no determinado, en cafetería Santa Mónica o en La Petxina.

Recorda que en participar en qualsevol activitat del CIM, acceptes la seua exempció de responsabilitat.
<Llistat de totes les Activitats del CIM>
Compartir