15. Cotiella
18-20 juliol 2014

fotos de Juanvi,  también puedes ver los originales en la carpeta en dropbox

vídeo de Fernando en Youtube images/CIM/2014/15_Cotiella-YTB.png.

 

fotos del grupo de WhatsApp Cotiellando,    los originales en la carpeta en dropbox

 

fotos de Carlos Blanes,   puedes ver los originales en la carpeta en dropbox

Cotiella

15. Cotiella (2912 m)

Descripción de la actividad: 

AMimages/CIM/COMUN/ico_AM.png   COTIELLA (2.912m): RECORREGUT CIRCULAR I ASCENSIÓ PER LA VALL DE LAVASAR

18, 19 I 20 DE JULIOL DE 2014Ibón de Plan

 

En esta ocasió tractarem d'afegir un nou cim en la modalitat d'alta muntanya dins de les activitats del nostre vintè aniversari. Es tracta del Cotiella, el cim d'aspecte piramidal que ens dona la benvinguda quan ens apropem a la zona de Benasc per carretera, però en esta ocasió l'abordarem des de la Vall del Chistau. El massis de Cotiella és en si un dels menys freqüentats del Pirineu i en particular el cim que li dona nom està prou aïllat des de qualsevol dels possibles accessos.

Hem triat l'opció de ascendir-lo per la Vall de Lavasar per ser una de les vies amb una particular morfologia en les seues formacions rocalloses que la converteixen en un paisatge singular al Pirineu. Un exemple són les agulles que flanquegen l'entrada de l'inici del nostre recorregut. L'activitat l'iniciarem des de el poble de Saravillo que és on pernoctarem.

http://www.bordamiguela.com

Ribereta ZiegaAgafarem la pista forestal que arriba prop del refugi de Lavasar; i deixarem els vehicles en la corba d'esta pista que dona accés al recorregut per l'esmentada vall. Continuarem fins al coll de la Pala del Puerto per la Vall de Lavasar i Peña de la Una, descendirem a la Era de las Brujas i en creixent elevació arribarem al cim de Cotiella.

El descens serà comú al del camí d'anada fins al coll de la Pala del Puerto. Ací ens deixarem “caure” literalment al fons de la aparentment inexpugnable vall elevada de La Ribereta Ziega i des del seu extrem nord-est des-treparem fins La Basa de la Mora o Ibón de Plan. Continuarem paral·les al llac fins enllaçar amb la pista i d'ací als cotxes.Agulles de Lavasar

El diumenge accedirem altra vegada a La Basa de la Mora i realitzarem un altre recorregut circular, menys llarg, amb l'ascensió per les crestes fàcils dels cims de La Peña de las Once i la Peña del Mediodía. El denominació d'estos cims es deguda a la posició que ocupen en el rellotge solar gigant natural que constitueix el cordal de cims al ser observat des dels pobles del Chistau. En efecte, des de estos pobles observem les diferents posicions que va ocupant el sol a l'horitzó muntanyós: Peña las Diez (2559 m), Peña de las Once (2658 m) y Peña Mediodía (2427 m). A la Peña de La Una el sol s'alinea amb este cim a eixa hora però només és visible des de Gistaín.

Les dues propostes, sense ser tècnicament difícils, són exigents, especialment la de Cotiella per estar molt allunyada i requerir un esforç mantingut.

track dissabte: http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=985643

track diumenge: http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=1888565   Trak més llarg que el que farem nosaltres (Comptar només des del km 7 a 16, en total 9 km)

 

PRECIO: 56€ por dos días en MP.

Compte Corrent d'ingrés: ES82

Contacto:  Pedro LascorzEsta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo. 

Projecte 20 anys - 20 CIMs. Amb motiu de la celebració dels seus 20 anys d'activitats, el CIM et proposa la participació en el projecte 20 anys-20 CIMs, consistent en l'ascensió a 20 CIMs al llarg del 2014, any del seu 20 aniversari .

Recorda que en participar en qualsevol activitat del CIM, acceptes la seua exempció de responsabilitat.
<Llistat de totes les Activitats del CIM>
Compartir